Νίκος Σαργκάνης
Γεννήθηκα το 1954 στην Ραφήνα Αττικής.

Σε ηλικία 16 ετών αγωνίζομαι στον ΗΛΥΣΙΑΚΟ σαν δεξί back. Μετά από δύο χρόνια και με επιθυμία του τότε προπονητή μου Χρήστου Ρίμπα, παίζω ως τερματοφύλακας.

Το 1977 μεταγράφομαι στην ομάδα της ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Με τον σύλλογο των «γουναράδων» κατακτήσαμε το κύπελλο Ελλάδας κάτι, που δεν είχε καταφέρει άλλη επαρχιακή ομάδα επί σαράντα χρόνια.

Το 1980 μεταγράφομαι στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ και την ίδια χρονιά καλούμε στην ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Μεγάλη ώθηση στην μετέπειτα καριέρα μου έδωσε το ντεπούτο μου στον αγώνα Εθνική Ελλάδας με την Εθνική Δανίας (1-0).Η εμφάνιση μου απασχόλησε όλων τον Ευρωπαἵκό Τύπο και μου «χάρισε» την προσωνυμία Phantom.

Ακολουθεί το 1985 η μεταγραφή μου στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ όπου έμεινα πέντε χρόνια.

Τελειώνω την καριέρα μου με την συμμετοχή μου στον ΑΘΗΝΑΙΚΟ. Aξέχαστη στιγμή το παιχνίδι με την Manchester United. Και οι δύο αγώνες μεταξύ των ομάδων έληξαν 0-0 στην κανονική διάρκεια του αγώνα.Στη συνέχεια εκπαιδεύομαι στην προπονητική τερματοφυλάκων Α’ Εθνικής- UEFA A’. Ως προπονητής ποδοσφαίρου στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και στην Αγγλία σε σχολή προπονητών ποδοσφαίρου. Μετάσχω σε όλα τα επιμορφωτικά σεμινάρια της UEFA στην προπονητική τερματοφυλάκων.

ΤΙΤΛΟΙ:

• Εθνική Ελλάδος : Συμμετοχές 69
• Καστοριά : Κύπελλο Ελλάδας 1979
• Ολυμπιακός : Τρία πρωταθλήματα Ελλάδας- Δύο κύπελλα Ελλάδας
• Παναθηναἵκός : Τρία πρωταθλήματα Ελλάδας- Δύο κύπελλα Ελλάδας
• Αθηναϊκός : Τελικός Κυπέλλου Ευρωπαική συμμετοχή
Photo Gallery

Δείτε φωτογραφίες από το σύνολο των δραστηριοτήτων μας.